SEO оптимизация

SEO идва от Search Engine Optimization или казано на по-прост език – оптимизация за търсачки.

SEO набор от неписани правила, чрез които, сайта ви може да излезе на по-челни позиции в търсачката при търсене по дадена дума. По този начин ако сайта ви е добре оптимизиран и излиза на челни позиции, а защо не и на първа при търсене от потребител по дадена ключова дума, има голяма вероятност той да посети вашия сайт. Това няма да е така, ако сайта ви излиза на втора или трета страница. Ако пък сайта ви се позиционира след третата страница – забравете посещенията! Колкото и хубав сайт да имате, колкото и пари да сте хвърлили по направата му – ако потребителите не го намират лесно, той няма да има никакъв смисъл.

Затова вие се нуждаете от СЕО оптимизация, ако искате продуктите и услугите ви да са лесно намираеми от потребителите.

Оптимизацията на сайт е сложен и бавен процес. В повечето случаи 6 месеца е средното време за оптимизация на даден сайт. Понякога може да отнеме година.

Самата оптимизация се дели на два вида – вътрешна и външна. Вътрешната оптимизация представлява процеса, в който се работи вътре по самия сайт, който ще се оптимизира. Това включва оптимизация на заглавията на страниците, мета маркерите, URL адресите, пренаписване на текстовете, създаване на карта на сайта и създаване на добра вътрешна архитектура. Външната оптимизация включва регистрация в търсачки, международни и местни директории и каталози. Регистрация в социални мрежи и изграждане на профил на сайта ви. Пускане на коментари в релевантни блогове и форуми. Размяна на линкове пак от релевантни сайтове и много други.